حوزه و دانشگاه مهر و محبت را در جامعه گسترش دهند| معارف دین اجرا شود خبری از اختلاس و نجومی نخواهد بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی مفسر برجسته قرآن کریم در نخسین جلسه درس تفسیر خود در سال جدید تحصیلی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با بیان این که قرآن بحث های اندیشه را با انگیزه آمیخته است، گفت: در هیچ کتاب فلسفه و کلامی انگیزه و اندیشه دوخته نیست و این فقط راه وحی است، ما خدا را می خواهیم که به او دل بسپاریم و چیزی که گاهی هست و گاهی نیست به درد انسان نمی خورد.
وی افزود: قرآن نور است و علم را با ضامن اجرای اندیشه آمیخته می کند، هر جایی که سخن از انجام و عدم انجام است سخن از بشارت و انذار نیز وجود دارد و اگر کسی از تقوای الهی تعدی کند به خود ستم کرده است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که قرآن با همه کتاب های عالم فرق می کند، اظهار داشت: انسان معنای عدل را می داند اما نمی تواند قلمرو آن را بفهمد، حقانیت عدل را می دانیم که هر چه باید سر جای خود باشد اما این که جای اشیا و اشخاص کجاست را نمی دانیم، کسی که خود را بالاتر از آنچه که هست می داند می گوید جای اشیا و اشخاص را باید خودمان تعیین کنیم نه این که خداوند متعال تعیین کند.
وی ادامه داد: استکبار جهانی همین است که می گوید ما باید جای اشیا و اشخاص را مشخص کنیم، دین می گوید جای اشیا و اشخاص را آفریدگار می داند اما دیگران می گویند جا را خودمان معین می کنیم و در حقیقت داعیه ربوبیت و فرعونیت در منکران وحی وجود دارد چرا که می خواهند بدون این که بدانند جای اشیا را مشخص کنند.
حضرت آیت الله جوادی آملی با بیان این که اگر انسان خلاف کند به خود ستم کرده است، ابراز داشت: فرمود ما عالم را به گونه ای آفریدیم که همه چیز منظم و با هم هماهنگ است و هیچ ناهماهنگی وجود ندارد. در کشورها سلاطین فراوانی آمدند و حکومت کردند و امپراتوری داشتند اما یک تکه خاک به نام آن ها نیست اما فرهنگ سیدالشهدا همه عالم را فرا گرفته است.
وی عنوان کرد: فکر، اندیشه و هرچه انسان دارد سربازان خدا هستند، اگر کسی بیراهه رفت و از مهلت خدا برای اصلاح استفاده نکرد خدا او را با قلم، زبان و اندیشه خود رسوا می کند و اینگونه نیست که خدا از جای دیگر لشکرکشی کند، اگر کسی بخواهد حسینی زندگی کند با بیراهه رفتن سازگار نیست.
مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به معضلات اجتماعی جامعه مانند طلاق خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشور عزیز و دلپذیر ما آمار طلاق بالاست، دفاع مقدس میلیون ها برکات را برای کشور به همراه داشت اما نباید اشتباه کنیم، گلوله و مشت برای برون مرز است و در درون باید مصافحه، همراهی و همدلی وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: متأسفانه در برخی موارد خوی رزم آوری را در داخل شهر داریم و 60 میلیون نفر شب و روز با هم دعوا دارند که این سن ازدواج را تأخیر می اندازد و طلاق را گسترش می دهد، 15 میلیون پرونده در دستگاه قضایی وجود دارد که زیبنده جامعه اسلامی نیست.
حضرت آیت الله جوادی تأکید کرد: اگر بخواهیم جامعه دینی شوند حوزه و دانشگاه که مسؤول این کار هستند و به لطف الهی هزاران کار علمی و خدمات انجام دادند و انجام می دهند مسؤولیت دارند که مهر و محبت را در جامعه گسترش دهند، امام رضا(ع) فرمود اختلاف نداشته باشید و یکدیگر را ترک نکنید چرا که وقتی به سراغ یکدیگر می روید احادیث ما را بیان می کنید و سبب عاطفه و محبت بین شما می شود.
وی اضافه کرد: خاصیت حرف اهل بیت(ع) ایجاد محبت است و با پرخاش سنگ بر سنگ بند نمی شود؛ در جریان طلاق اصرار دین است که مبغوض ترین حلال بوده و خانه را ویران می کند از این رو انتظار از روحانیت این است که معارف اهل بیت(ع) را تبیین کرده و گسترش دهند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر معارف اهل بیت(ع) و بیان حسین بن علی(ع) اجرایی شد خبری از اختلاس، نجومی و زیرمیزی نیست، ما می خواهیم در دنیا خوب زندگی کرده و عمر با برکت داشته باشیم و این زندگی خوب با انجام دستورات الهی محقق می شود، ما می خواهیم زندگی خوب داشته باشیم نه این که در غار برویم یا این که اشرافی زندگی کنیم./1323/